Despre detoxifiera ficatului

detoxifierea ficatului

Specialistii in nutritie considera ca o detoxifiere eficienta a organismului nu se poate realiza fara ajutorul ficatului. Ficatul distruge microbii si virusurile si neutralizeaza toxinele acestora , elimina substantele toxice cum ar fi aditivi alimentari, vitamine sintetice, medicamente, minerale periculoase, extrage din sange deseurile si reziduurile celulare, elimina deseurile provenite din putrefactii intestinale.
Inainte de a incepe o cura de detoxifiere cu oricare din plantele cunoscute pentru protectia hepatica recomandam efectuarea consultarea unui medic specialist gastroenterolog in vederea efectuarii unor investigatii pentru depistarea eventualelor tulburari hepatice si a stabilirii unei terapii adecvate.

Despre sfecla rosie

detoxifierea ficatului

Sfecla rosie conține în primul rând potasiu și acid folic (Vitamina B9) cu ajutor în reglarea tensiunii arteriale și protecție cardiacă. Acidul folic este foarte util și necesar și în alimentația gravidelor scăzând semnificativ riscul aparițiilor malformațiilor congenitale. Conținutul de potasiu este mai mare decât la drojdia de bere iar proprietățile benefice ale sfeclei se păstrează indiferent dacă este servită crudă sau preparată. Proprietățile benefice ale sfeclei roșii nu se pierd prin fierbere sau gătire la cuptor.
Sucul de sfecla rosie
Sucul de sfeclă roșie îmbunătățește metabolismul, combate anemia și are efect de detoxifiere a ficatului ajutându-l să distrugă grăsimile depozitate. În sfecla roșie se găsește o combinație unică de sodiu și calciu (10:1), ceea ce contribuie la dizolvarea calciului și eliminarea excesului lui din organism. Sfecla roşie are un intens efect de energizare şi de remineralizare a organismului având în vedere că are foarte multe glucide, oligoelemente (magneziu, fosfor, potasiu, fier) și vitamine (A, B, C şi PP).
Pigmentul care dă sfeclei acea culoare intensa mov-roșiatică este un agent anticangerigen foarte puternic Cercetările în domeniu arată că sfecla roșie este de un real ajutor în lupta contra cancerului de colon. Sfecla roșie activeaza două enzime antioxidante din ficat glutation peroxidaza glutation-s-transferaza . Aceste enzime pot fi privite ca fiind adevarate gărzi de corp ale celulelor ficatului, protejându-le împotriva radicalilor liberi pentru ca astfel să ne poata proteja întreg organismul. Ficatul este principalul organ de detoxifiere din corpul nostru, unde substanţele toxice sunt defalcate şi eliminate, proces care generează o mulţime de radicali liberi. Sfecla roșie este contraindicată pentru diabetici în cantități mari. Zahărul din compoziția sfeclei se absoarbe foarte repede în organism. Sfecla roșie ajută în detoxifierea ficatului dar aveți grijă la alti factori care pot împiedica buna funcționare a ficatului. Vestea bună este că dacă mențineti o dietă optimă puteți menține funcțiile normale ale ficatului. În afară de sfecla roșie vă recomandăm să consumați multe legume precum varza, broccoli, conopida, varza de Bruxelles. Sfecla (cantitate: 1/2 cana) are puține calorii (38), 0 colesterol, 65 mg sodiu, 0.2 g grasimi, 1 g proteine, 8 g carbohidrați, 1.7 g fibre.

Dezintoxicarea ficatului - Partea I

Dezintoxicarea ficatului - Partea II